GHIDSOFT.RO

Robotica ,Electronica & Programare | Tutoriale Video & Audio

Aboneaza-te Pentru Actualizari Gratuite!

Aboneaza-te !

Cum iti poti ordona desktop-ul windows fara sa instalezi vreo aplicatie


Cum iti poti ordona desktop-ul windows fara sa instalezi vreo aplicatie 


       In timp ce majoritatea oamenilor se ocupa numai cu aglomerarea spatiului de lucru ,eu sunt aici sa va spun ca dezordinea de pe desktop conteaza foarte mult . Un desktop ordonat nu numai ca face lucrurile mai usor de gasit ,reducand astfel ineficienta , dar este mai placut si ne ajuta sa nu uitam ce aplicati am instalat pe calculator si nu provoaca atat de mult stres cognitiv. Oricat de mult vei curata desktop-ul in timp o sa ajungi de unde ai pornit , iar timpul pe care l-ai alocat pentru a face ordine pe desktop va fi pierdut in zadar.

Actualul act de curățare a unui desktop este ușor - tot ce trebuie să faceți este să selectați toate pictogramele și să apăsați stergeți. Partea grea îl păstrează curată. Pentru a înțelege cum să prevenim aglomerația desktop-ului, trebuie să înțelegem de ce desktop-urile noastre au tendința de a colecta dezordine în primul rând.

Pur și simplu dorim acces rapid la cele mai utilizate aplicații, fișiere și foldere. Și care este cel mai bun mod de a face asta? Comenzi rapide! Din păcate, este prea ușor să creați o scurtătură, să o plopiți pe desktop și să o utilizati o zi - faceți asta de câteva ori și boom-ul, dezordinea. La urma urmei, există o locație mai accesibilă decât desktop-ul? Nu mă pot gândi la una.

Deci, truc este de a găsi metode alternative pentru a accesa cele mai utilizate aplicații, fișiere și foldere. Un desktop aglomerat este doar un simptom al unei probleme mai profunde: bazându-se pe comenzi rapide. Dacă aveți posibilitatea să tăiați asta, atunci nu veți mai avea nevoie de comenzi rapide, și dintr-o dată desktop-ul dvs. nu va fi niciodată aglomerat din nou.

Aceasta este ceea ce veți învăța până la sfârșitul acestui articol.Luați-va inima in dintii știind că succesul este posibil. Desktop-ul meu a fost complet gol pentru mai mult de patru ani datorită următoarelor sfaturi și trucuri. 

1. Puneți comenzile rapide pentru aplicații în meniul Start


Meniul Start este perfect ca teren de lansare a comenzilor rapide pentru aplicații. Meniul Start trebuie să fie metoda dvs. de alegere pentru lansarea aplicațiilor. Este accesibil de oriunde - tot ce trebuie să faceți este să atingeți cheia Windows - și este suficient de mare pentru a conecta în mod confortabil zeci de aplicații.


  • Cum conectezi o aplicatie la meniul Start :
1. Click dreapta pe scurtatura aplicatiei de pe desktop
2. Selectati -Pin to Start Menu
Dacă trebuie să conectați o aplicație care nu este încă pe desktop, verificați modul cel mai rapid și mai ușor de a crea o comandă rapidă pentru aplicații . După ce se fixează, aplicațiile pot fi redimensionate (aplicațiile mai importante ar putea fi, de exemplu, mai mari) și le puteți marca dacă ar trebui lansate cu permisiuni de administrator.

Aveți grijă să nu schimbați problema dezordinirii de pe desktop în meniul Start.Pentru productivitate maximă și pentru sanatatea dvs., trebuie să vă organizați în continuare grupele de meniu Start în grupuri. Nu numai că acest lucru păstrează totul ordonat, dar vă ușurează să găsiți aplicații atunci când aveți nevoie de ele.Pe măsură ce trageți dale de aplicații în jur, veți observa că ele "se fragmentează" în grupuri separate. Dacă deplasați mouse-ul peste fiecare grup, veți vedea un câmp denumit Name Group pe care puteți face clic pentru a redenumi grupul dorit. De asemenea, veți vedea un marcator cu două linii orizontale - trageți-l astfel încât să rearanjați grupurile de aplicații în funcție de nevoile dvs.

2. Mutați comenzile rapide pentru aplicații în bara de activități


Dacă simțiți că meniul Start necesită un număr prea mare de clicuri, puteți alege să activați aplicațiile direct pe bara de sarcini/activitati . Vă recomand doar pentru aplicațiile pe care le utilizați zilnic - tipurile de aplicații care sunt întotdeauna deschise, cum ar fi browserele web, playerele muzicale, editorii de texte etc.


  • Cum conectezi o aplicatie la bare de activitati:

1. Click dreata pe scurtatura aplicatiei
2. Selectati - Pin to Taskbar 

După ce ați fost fixați, aplicațiile pot fi trase în jur astfel încât să le puteți rearanja în funcție de nevoile dvs. Aveți grijă să fixați prea multe aplicații aici - aglomerația bara de activități poate fi mai rău decât aglomerația desktop-ului. Dacă adăugați prea multe aplicații, bara de activități se va împărți în mai multe rânduri pe care va trebui să le parcurgeți făcând clic pe săgețile Sus și Jos. 

Personalizați bara de activități pentru mai mult spațiu .Dacă doriți să maximizați numărul de aplicații pe care le puteți adăuga fără a se împrăștia în mai multe rânduri, există câteva setări ale barei de activități pe care ar trebui să le optimizați . Pentru a accesa setările, faceți clic dreapta pe bara de sarcini și selectați Setări .

Utilizați butoanele din bara de sarcini mici - aceasta face exact ceea ce pare, și funcționează bine. Singurele două dezavantaje sunt că ceasul din bara de activități nu va mai afișa data, iar pictogramele barei de activități pot fi mai greu de văzut pe ecrane cu rezoluție mai mare (adică 1920 x 1080 sau mai mare). Bara de activități pe ecran - Majoritatea utilizatorilor păstrează bara de activități de-a lungul marginea de jos a ecranului, deoarece aceasta este setarea implicită pentru Windows, dar am arătat anterior de ce o bara de sarcini verticală este mai bună .

Combinarea butoanelor barei de activități - Dacă preferați o bară de activități orizontală, asigurați-vă că ați setat această opțiune la Always, Hide Etichete . Sau, cel puțin, setați-l la Când bara de activități este plină . Ambele vor maximiza cât de mult se poate potrivi înainte de a se vărsa într-un alt rând.

3. Deplasați comenzile rapide din dosar la accesul rapid


Caracteristica de acces rapid este una dintre cele mai bune îmbunătățiri din Windows Explorer 10(denumit anterior Windows Explorer). În timp ce meniul Start și bara de activități sunt excelente pentru consolidarea comenzilor rapide de la aplicații, accesul rapid este locul în care trebuie să introduceți toate comenzile rapide pentru dosar


  • Cum conectezi un dosar la Acces rapid:

1. Navigați la dosarul pe care doriți să-l fixați.
2. Faceți clic dreapta pe dosar.
3. Selectați Pin pentru acces rapid .
4. Executați exploratorul de fișiere în bara de activități

Nu am terminat încă. File Explorer are de fapt un număr de caracteristici mai puțin cunoscute care pot fi utile . De exemplu, puteți accesa directoarele de acces rapid chiar din bara de sarcini, fixând File Explorer exact așa cum ar face orice altă aplicație: lansați orice folder, faceți clic dreapta pe File Explorer în bara de sarcini și selectați Pin to Taskbar .
După ce ați fixat, faceți clic dreapta pe pictograma File Explorer și veți vedea o listă cu toate dosarele de acces rapid. Acesta este modul preferat de a "sari rapid" la folderele pe care le folosiți de peste și peste din nou, și este de fapt mai rapid decât păstrarea comenzilor rapide de pe desktop 

4. Omiteți necesitatea comenzilor rapide cu un lansator


Dacă într-adevăr doriți să curățați aglomerație peste tot în sistem, atunci vă recomandăm să renunțați la alternativele de mai sus și să utilizați în schimb un lansator la cerere. Aveți două opțiuni pentru acest lucru.

Prima opțiune este meniul Start + Cortana. Căutarea îmbunătățită în Windows 10 înseamnă că puteți să deschideți meniul Start (cu tasta Windows), să începeți să tastați o aplicație sau un fișier și să îl deschideți imediat cu tasta Enter. Și dacă nu aveți nevoie de Cortana pentru vreunul din aceste lucruri, unii oameni consideră că aspectul controlului vocii este mult mai convenabil.

A doua opțiune este de a instala Wox. Wox este o aplicație de la o terță parte care replică funcția Spotlight din MacOS . În orice moment, puteți să apăsați Alt + Space pentru a deschide Wox, apoi tastați orice aplicație, fișier sau folder pentru ao lansa instantaneu. De asemenea, poate funcționa ca un instrument de căutare web.Aplicatia Wox o puteti descarca accesand butonul de download de mai jos .




Daca crezi ca acest articol a fost interesant si ti-a fost de ajutor atunci te invit sa il distribui pe facebook si sa imi spui in comentarii cat de mult te-a ajutat . Daca vrei sa vezi mai multe articole din domeniul IT atunci lasa un like pe pagina oficiala de facebook aici :  https://www.facebook.com/GhidIT.Romania/ si un subscribe pe canalul meu de youtube aici: https://www.youtube.com/c/AdrianBlogs , unde prezint tutoriale video despre calculator , programare si cam tot ce tine de tehnologie . Daca intampini probleme atunci lasa un mesaj in rubrica de comentarii de mai jos si daca imi sta in putere am sa te ajut cu cea mai mare placere. Iti multumesc mult ca m-ai urmarit si te astept si data viitoare cu noi articole din domeniul IT.

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu