GHIDSOFT.RO

Robotica ,Electronica & Programare | Tutoriale Video & Audio

Aboneaza-te Pentru Actualizari Gratuite!

Aboneaza-te !

Optimizare windows prin schimbare Setari Registry



Optimizare windows prin schimbare Setari Registry


  Dupa cum vezi si din titlu astazi vorbim despre cateva seteri in registry care ar putea sa iti mareasca , teoretic , viteza de lucru a calculatorului si performanta windows-ului . Aceste setari sunt recomandate daca ai un sistem mai slab, care nu are suficiente resurse pentru a rula la capacitate maxima si care se chinuie sa se incarce pe zi ce trece ,cu toate acestea , daca doresti poti sa faci aceste setari si pe sistemele mai performante .
  
Inainte de toate hai sa vedem ce presupun aceste schimbari de registry si care pot fi consecintele modificari nepotrivite a unui din aceste fisiere . Pentru a face modificari in windows registry este bine sa stii care este treaba cu acestii Registry si cum poti sa faci modificari in siguranta fara a cauza mai multe probleme calculatorului decat sunt in momentul de fata.  Pentru a afla mai multe informatii despre Windows Registry  am pregatit un articol separat , special pentru windows registry,  pe care il gasesti aici : Windows Registry .

Dupa ce ai citit articolul despre windows registry cred ca esti pregatit sa incepem sa facem acele setari .  Acestea fiind spuse ,urmareste cu atentie pasi pe care am sa ii prezint mai jos :

1. Intra in windows registry tinand apasat in acelasi timp pe tastatura tastele : Windows + R
2. Se va deschide o caseta -Run - in care scrii urmatoarea comanda : regedit  
3. Click pe Ok sau Enter , iar  daca ti-se cer drepturile de administrator dai click pe Ok si continua .
4. Presupunand ca ai intrat in registry ,acum va trebui sa mergi la o adresa speciala si mai anume :   HKEY_CURRENT_USER  - Control Panel - Desktop 
5. Dupa ce ai intrat in aceste foldere cauta in partea dreapta urmatoarele optiuni si seteaza valorile asa cum apar mai jos .

  • WindowsArrangementActive = 1
  • AutoEndTasks = 1
  • HungAppTimeout  = 900
  • MenuShowDelay  = 4
  • WaitToKillAppTimeout = 1800
  • LowLevelHooksTimeout = 700
Daca nu gasesti aceste chei poti sa le creezi chiar tu , cu click dreapta  - New -String Value  -redenumeste si selecteaza valoarea de mai sus.

ATENTIE : Nu faceti modificari in registry  fara sa stiti ce fac pentru ca ar putea sa va aduca mai multe probleme decat solutii !!! 


Informatii despre ce fac aceste modificari :

-------------------------------------------------------
1-WindowsArrangementActive-dezactivati aero snap
2-AutoEndTasks-incide automat servicile atunci cand inchideti pc
3-HungAppTimeout-reduce timpul de asteptare cand folositi comanda Task Manager
4-MenuShowDelay-scade timplu de asteptare cand deschideti un meniu
5-WaitToKillAppTimeout-reduce timpul de astemptare ca utilizatorul inchide pc
6-LowLevelHooksTimeout-timplu de asteptare cand un program nu raspunde




Explicatie prin Imagini

1. Deschidere ferestrei Run si windows registry


2. Dute la adresa indicata :  HKEY_CURRENT_USER  - Control Panel - Desktop 


3. Selecteaza optiunile pe care vrei sa le modifici dupa care dai click dreapta si selecteaza  Modify



4. Daca nu gasiti una din optiuni dati click dreapta in partea dreapta a ferestrei ,in spatiu gol si selectati New - String Value ,dupa care redenumesti  si selectezi valoarea de mai sus. 



In speranta ca acest tutorial ti-a fost de ajutor vreau sa te rog sa susti acest site printr-un like pe pagina oficiala -GhidSoft.TK -aici :https://www.facebook.com/GhidIT.Romania/ si sa te  abonezi si la canalul meu de Youtube ,unde postez tutoriale video legate de domeniul IT aici :https://www.youtube.com/c/AdrianBlogs. Iti multumesc mult ca m-ai urmarit si te astept si data viitoare cu noi articole din domeniul IT.

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu