GHIDSOFT.RO

Robotica ,Electronica & Programare | Tutoriale Video & Audio

Aboneaza-te Pentru Actualizari Gratuite!

Aboneaza-te !

Cum sa opresti programele care pornesc odata cu windows-ul


Cum sa opresti programele care pornesc odata cu windows-ul?

    Iti merge greu calculatorul si nu stii ce sa ii faci .Te gandesti sa reinstalezi din nou windows-ul in sperant ca viteza lenta , a calculatorului , se datoreaza din cauza unui virus ,atunci nu te mai gandi la aceasta solutie ,deoarece iti venim in ajutor cu o metoda prin care poti sa cresti viteza de lucru a calculatorului fara sa reinstalezi windows-ul. In articolul de azi am sa va prezint cum puteti sa opriti pornirea automata a programele ( messanger,utorrent,winamp etc ) care pornesc odata cu windows-ul si implicit sa cresteti viteza de lucru a calculatorului dvs. Efectul pe care il are pornirea acestor programe odata cu windows-ul este de a ingreuna capacitatea windows-ului de a lucra la putere maxima .

   Exista numeroase programe gen Winamp ,Uttorent ori Yahoo Messenger care de obicei se instaleaza astfel incat sa porneasca odata cu pornirea Windows-ului. Acest lucru va incarca deosebit de mult calculatorul si intrucat nu aveti nevoie tot timpul de toate aplicatiile, va voi arata cum trebuie sa procedati ca sa dezactivati pornirea lor automata. 


Deci sa incepem:
#1.Pasul 1-> Mergeti si deschideti bara de start dupa care dati click pe caseta de cautare "RUN" sau tineti apasat in acelasi timp tastele : Windows +R .Daca nu gasiti aceasta optiune in meniul barei de start dati click - aici - pentru a vedea cum sa adaugati caseta de cautare "RUN" in meniul barei de start .
#2.Pasul 2->Dupa ce ati deschis caseta de cautare RUN ,scrieti urmatoarea comanda "msconfig" si dati ok.
#3.Pasul 3->In fereastra nou aparuta mergeti la "Startup" si din aceasta lista bifati programele care vreti sa porneasca odata cu windows-ul , dupa care dati ok si un restart la calculator si gata.


Explicatie prin Imagini


Pasul 1: – Apasati pe butonul Start si selectati submeniul Run



Pasul 2: – In submeniul Run scrieti msconfig si apasati tasta Enter



Pasul 3: – Se va deschide o fereastra care se cheama System Cofiguration Utility.De aici va trebui sa selectam campul Startup. Aici avem toate programele care pornesc odata cu Windows-ul. Pentru dezactivare nu trebuie decat sa debifati programele care va intereseaza sa nu mai porneasca automat.



Dupa ce ati modificat, apasati OK. Veti fi intrebat daca doriti sa restartati si va trebui sa dati OK. La urmatoarea pornire a Windows-ului va va aparea o fereastra. Nu trebuie decat sa bifati casuta de jos si sa apasati OK. Totul e gata acum.

In speranta ca acest tutorial va fost de ajutor vreau sa va rog sa sustineti acest site printr-un like pe pagina oficiala -GhidSoft.TK -aici :https://www.facebook.com/GhidIT.Romania/ si sa va abonati si la canalul meu de Youtube ,unde postez tutoriale video legate de domeniul IT aici :https://www.youtube.com/c/AdrianBlogs. Va multumesc mult ca m-ati urmarit si va astept si data viitoare cu noi articole din domeniul IT.

Distribuie:

1 comentarii: