GHIDSOFT.RO

Robotica ,Electronica & Programare | Tutoriale Video & Audio

Aboneaza-te Pentru Actualizari Gratuite!

Aboneaza-te !

Cum faci windows-ul sa mearga mai repede -Curatare fisiere temporale



Cum faci windows-ul sa mearga mai repede -Curatare fisiere temporale   

 Daca citesti acest articol , atunci stiu sigur ca nu prea iti merge bine calculatorul si mai stiu ca vrei sa vezi cum poti sa il faci sa mearga mai repede .Ei bine , se pare ca ai noroc , azi am sa iti arat cum poti creste viteza de lucru a calculatorul , nu facand altceva decat stergand din fisierele temporale ale aplicatiilor. Acum sa nu te astepti la o crestere foarte mare a vitezei pentru ca acest lucru depinde de mai multi factorii printre care cantitatea de fisiere temporale , programele care ruleaza degaba in fundal  , precum si alti factorii. 

Ce fac fisierele temporale atunci cand nimeni nu le sterge ? Ei bine principalul lucru care il fac este sa ingreuneze viteza de bootare sau de incarcare a windows-ului si sa ocupe din memoria calculatorului . 




 1. ) Prima locatie de unde puteti incepe sa stergeti fisierele temporale este ce din folderul cu windows. Cea mai rapida cale sa ajungeti acolo este sa porniti fereastra Run ( tineti apasat in acelasi timp tastele : Windows + R)  si apoi tastati : temp
Se va deschide o fereastra nou , de unde puteti sterge cam toate fisierele , trebuie doar sa aveti grija sa nu stergeti fisierul soundman.exe .Acesta este necesar pentru placa de sunet si nu trebuie sters. Pentru a selecta toate fisierele  puteti tine apasat in acelasi timp tastele : Ctrl + A .



2. ) A doua locatie de unde puteti sa stergeti fisierele temporale este din Local Settings .Pentru a face acest lucru mergeti la Start - Run (Windows +R) .In fereastra care apare tastati : %temp%  si apasati Enter sau OK .Dupa ce sa deschis fereastra puteti sa stergeti toate  fisierele din folder.



3. ) A treia locatie si ultima de unde puteti sa stergeti fisiere temporale este din locatia unde se stocheaza date specifice despre aplicatiile care le executati . Aceste date se stocheaza de fiecare data cand rulati o aplicatie si ajuta acea aplicatie sa stie de unde sa preia informatiile de care are nevoie si ca data viitoare cand o sa deschideti acea aplicatie sa se deschida mai repede. Pentru a sterge aceste date apasati tastele Windows + R in acelasi timp si scrieti in casuta RUN : prefetch 



    Prefetch este o caracteristică, introdusă în Windows XP, care stochează date specifice despre aplicațiile pe care le executați pentru a le ajuta să pornească mai repede. Prefetch este un algoritm care ajută la anticiparea pierderilor de memorie cache (ori când Windows solicită date care nu sunt stocate în memoria cache a discului) și stochează respectivele date pe hard disk pentru a fi ușor de preluat.

Aceste date se află în \ Windows \ Prefetch, și, așa cum se întâmplă în teorie, eliminarea periodică a datelor din acest dosar (de exemplu o dată pe lună) va îmbunătăți performanța. Fișierele prefetch sunt fișiere cu extensia "PF" din directorul Prefetch. În arhitectura calculatorului, prefetch-ul de instrucțiuni este o tehnică folosită în unitățile centrale de procesor pentru a accelera executarea unui program prin reducerea stărilor de așteptare. Precomprimarea apare atunci când un procesor cere o comandă sau un bloc de date din memoria principală înainte de a fi efectiv necesar. Odată ce blocul revine din memorie, acesta este plasat într-o memorie cache. Când blocul de instrucțiuni / date este de fapt necesar, acesta poate fi accesat mult mai rapid din cache decât dacă ar trebui să facă o cerere din memorie. Astfel, prefetching ascunde latenta de acces la memorie și, prin urmare, este o tehnică utilă pentru abordarea problemei peretelui de memorie.


Primele microprocesoare de bază pentru a utiliza o formă de prefetch de instrucțiuni au fost Intel 8086 și Motorola 68000 . În ultimii ani, mulți procesori de înaltă performanță utilizează tehnici de prefetching. Odată cu lansarea ulterioară a unor noi aplicații, vor fi create noi date prefetch, ceea ce poate însemna, la început, o performanță ușor redusă. Dar, cu mai multe intrări mai vechi, vor fi mai puține date de analizat, iar Windows ar trebui să poată localiza datele de care are nevoie mai repede. Orice câștiguri de performanță pe care le-ați putea vedea vor fi minore (dacă vedeți vreunul), dar acei utilizatori care doresc să stoarcă orice ultim ciclu al procesorului din computerele lor vor dori să încerce acest lucru.

ATENTIE :   Rețineți că ștergerea datelor Prefetch poate crește ușor timpul de încărcare, dar numai data viitoare când porniți Windows. Fiecare încărcare ulterioară ar trebui să se desfășoare în mod normal, deoarece datele prefetch vor fi deja prezente pentru programele încărcate de Windows atunci când se încarcă.


    Configurația Prefetcher-ului este stocată în registrul Windows la :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Memory Management\PrefetchParameters.

In speranta ca acest tutorial ti-a fost de ajutor vreau sa te rog sa susti acest site printr-un like pe pagina oficiala -GhidSoft.TK -aici :https://www.facebook.com/GhidIT.Romania/ si sa te  abonezi si la canalul meu de Youtube ,unde postez tutoriale video legate de domeniul IT aici :https://www.youtube.com/c/AdrianBlogs. Iti multumesc mult ca m-ai urmarit si te astept si data viitoare cu noi articole din domeniul IT.


Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu