GHIDSOFT.RO

Robotica ,Electronica & Programare | Tutoriale Video & Audio

Aboneaza-te Pentru Actualizari Gratuite!

Aboneaza-te !

Cum sa dezinstalezi programele vechi din windows ?



Cum sa dezinstalezi programele vechi din windows ? 

Ai auzi ca daca ai programe vechi pe calculator ,pe care nu le mai folosesti ,ar trebui sa le dezinstalezi, deoarece iti consuma memorie in plus si fara niciun rost,dar nu stii cum sa le dezinstalezi ,atunci bine ai venit pe blogul meu ,unde scriu aproape in fiecare saptamana cate un articol cu teme din domeniul IT. In articolul de astazi m-am hotarat sa va arat cum puteti sa dezinstalati programele vechi din windows fara sa utilizati niciun program sau aplicatie.Tot ce aveti nevoie pentru a dezinstala programele vechi din windows este ceva timp ,deoarece daca aveti multe programe de dimensiuni mai maricele procesul poate dura ceva timp.

De ce este indicat sa dezinstalezi programele vechi din windows ?

   Cu timpul windows-ul "oboseste" si este nevoie de o eliberare de memorie. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti daca windows-ul va merge din ce in ce mai greu este sa dezinstalati programele pe care nu le mai folositi.De ce sa dezinstalezi programele vechi? Pai fiecare program pe care il instalati pe calculatorul vostru ocupa in cantitati mai mari sau mai mici din memoria RAM a calculatorului.Este acelasi fenomen ca si la oameni . Spre exemplu daca ii spui unei persoane sa scrie 100 de cuvinte pe o foaie in liniste fara stres si altei pesoane sa ii spui sa scrie la fel 100 de cuvinte pe o foaie dar de data aceasta sa le scrie cu muzica pornita si in acelasi timp sa si citeasaca ,automat creierul nu poate face fata tuturor cerintelor in acelasi timp, fapt ce duce la nefinalizarea niciuneia dintre cerinte . La fel se intampla si la un calculator , daca ii dai o anumita comanda si are o memorie libera acesta o poate executa cu usurinta ,insa daca aceasta are anumite progarame care ruleaza in fundal si care consuma din memoria RAM , timpul in care comanda se va executa va fi mai mare. 
Din acest motiv este recomandata dezinstalarea programelor vechi pe care nu le mai folosesti.


Cum se dezinstaleaza programele vechi din windows?

Pentru a dezinstala programele vechi din windows faceti urmatorii pasii:

1. Click pe butonul de start dupa care deschide-ti Control Panel (Panoul de Control)
2. Daca aveti meniul din Control Panel sortat pe categorii atunci la categoria Programs sub aceasta se afla optiunea Uninstall a Program ,iar daca nu aveti mediu sortat pe categori dati click pe Programs and Features.
3. Selectam programul pe care vrem sa il dezinstalam si dupa dam click pe optiunea Uninstall.

Explicatie prin Imagini

Pasul 1 : Deschide Control Panel


Pasul 2: Selectam optiunea Uninstall a Program


Pasul 3 : Selectam programul si dupa dam click pe optiunea Uninstall. In cazul meu eu am ales sa dezinstalez Utorrent



In speranta ca acest tutorial va fost de ajutor vreau sa va rog sa sustineti acest site printr-un like pe pagina oficiala -GhidSoft.TK -aici :https://www.facebook.com/GhidIT.Romania/ si sa va abonati si la canalul meu de Youtube ,unde postez tutoriale video legate de domeniul IT aici :https://www.youtube.com/c/AdrianBlogs. Va multumesc mult ca m-ati urmarit si va astept si data viitoare cu noi articole din domeniul IT.

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu