GHIDSOFT.RO

Robotica ,Electronica & Programare | Tutoriale Video & Audio

Aboneaza-te Pentru Actualizari Gratuite!

Aboneaza-te !

Cum sa elimini virusi din calculator cu Malwarebytes Anti-Malware ?


Cum sa elimini virusi din calculator cu Malwarebytes Anti-Malware ?

Calculatorul dvs este mai lent decât de obicei? Obțineți o mulțime de pop-up-uri? Ați văzut alte probleme ciudate? În acest caz, PC-ul dvs. poate fi infectat cu un virus, spyware sau alt program malware - chiar dacă aveți instalat un program antivirus. Deși alte probleme, cum ar fi problemele hardware, pot produce simptome asemănătoare enervante, este mai bine să verificați PC-ul dvs de malware si daca nu stii cum ,astazi vă vom arăta cum să faceți acest lucru .

Pasul 1: Intra Safe Mode

Înainte de a face ceva, trebuie să deconectați calculatorul de la internet și să nu îl folosiți până când nu sunteți pregătit să vă curățați calculatorul. Acest lucru vă poate ajuta să împiedicați răspândirea malware-ului și / sau scurgerea datelor dvs. private. Dacă credeți că PC-ul dvs. poate avea o infecție malware, porniți calculatorul în modul Safe Safe al Microsoft. În acest mod, sunt încărcate numai programele și serviciile minime necesare. Dacă un program malware este setat să se încarce automat când Windows pornește, introducerea în acest mod poate împiedica acest lucru. Acest lucru este important deoarece permite ca fișierele să fie eliminate mai ușor, deoarece nu funcționează sau nu sunt active.

Din păcate, Microsoft a transformat procesul de încărcare în modul de siguranță dintr-un proces relativ ușor în Windows 7 și Windows 8 la unul care este cu siguranță mai complicat în Windows 10. Pentru a porni în Windows Safe Mode, faceți mai întâi clic pe butonul Start din Windows 10 și Selectați butonul de pornire ca și cum ați fi reîncărcat, dar nu faceți clic pe nimic. Țineți apăsată apoi tasta Shift și faceți clic pe Reporniți. Când apare meniul complet pe ecran, selectați Depanare, apoi Opțiuni avansate, apoi Setări pornire. În fereastra următoare faceți clic pe butonul Restart și așteptați să apară următoarea fereastră (doar lipiți cu noi aici, știm că acest lucru este lung). Apoi veți vedea un meniu cu opțiuni de pornire numerotate; Selectați numărul 4, care este modul de siguranță. Rețineți că, dacă doriți să vă conectați la scanere online, va trebui să selectați opțiunea 5, care este modul sigur în rețea. S-ar putea să constatați că PC-ul dvs. rulează semnificativ mai repede în Safe Mode. Acest lucru ar putea fi un semn că sistemul dvs. are o infecție malware sau ar putea însemna că aveți multe programe legitime care în mod normal se pornesc alături de Windows. Dacă PC-ul este echipat cu o unitate SSD, probabil că este rapid oricum.


Pasul 2 : Sterge filele temporale

Acum că sunteți în modul Safe, veți dori să rulați o scanare a virușilor. Dar, înainte de a face acest lucru, ștergeți fișierele temporare. Acest lucru poate accelera scanarea de virusi, poate elibera spațiu pe disc și poate chiar să scape de unele programe malware. Pentru a utiliza utilitarul Disk Cleanup inclus în Windows 10, doar tastați Disk Cleanup în bara de căutare sau după apăsarea butonului Start și selectați instrumentul care apare numit Disk Cleanup.

Pasul 3: Descarcati un scaner de malware 

Acum sunteți gata să aveți un scaner malware care funcționează - și din fericire, executarea unui scaner este suficient pentru a elimina cele mai multe infecții standard. Dacă aveți deja un program antivirus activ pe computerul dvs., ar trebui să utilizați un scanner diferit pentru acest control malware, deoarece actualul software antivirus ar putea să nu fi detectat malware-ul. Rețineți că niciun program antivirus nu poate detecta 100% din milioane de tipuri și variante de malware. Există două tipuri de programe antivirus. Probabil sunteți mai familiarizați cu programele antivirus în timp real, care rulează în fundal și care urmăresc constant programe malware. O altă opțiune este un scaner la cerere, care caută infecții malware atunci când deschideți manual programul și executați o scanare. Ar trebui să aveți instalat un singur program antivirus în timp real, dar puteți avea mai multe scanere la cerere pentru a rula scanări cu mai multe programe, asigurându-vă că dacă un program e dor de ceva diferit, îl puteți găsi. Dacă credeți că PC-ul dvs. este infectat, vă recomandăm să utilizați mai întâi un scaner la cerere și apoi să continuați cu o scanare completă de programul dvs. antivirus în timp real. Printre scanerele gratuite (și de înaltă calitate) disponibile sunt BitDefender Free Edition, Kaspersky Virus Removal Tool, Malwarebytes, Instrumentul Microsoft de eliminare a software-ului rău intenționat, Avast și SuperAntiSpyware.

Pasul 4:Rulati scanarea cu MalwareBytes 

În scopuri ilustrative, vom descrie modul de utilizare a scanerului Malwarebytes la cerere. Pentru a începe, descărcați-l. Dacă ați deconectat de pe internet din motive de siguranță atunci când ați bănuit că ați fost posibil să fiți infectat, reconectați-l la acesta pentru a putea descărca, instala și actualiza Malwarebytes; Apoi deconectați-vă de la internet înainte de a începe scanarea. Dacă nu puteți accesa internetul sau nu puteți descărca Malwarebytes pe calculatorul infectat, descărcați-l pe un alt computer, salvați-l pe o unitate flash USB și luați unitatea flash pe computerul infectat. După ce descărcați Malwarebytes, rulați fișierul de configurare și urmați asistentul pentru a instala programul. După deschiderea programului, păstrați opțiunea de scanare implicită ("Scanare de amenințare") și faceți clic pe butonul Start Scan. Ar trebui să verificați actualizările înainte de a începe scanarea, așa că asigurați-vă că se întâmplă înainte de a continua. 





Deși oferă o opțiune de scanare personalizată, Malwarebytes vă recomandă să efectuați mai întâi scanarea cu amenințări, deoarece acea scanare găsește de obicei toate infecțiile oricum. În funcție de computer, scanarea rapidă poate dura de la 5 la 20 de minute, în timp ce o scanare personalizată poate dura 30-60 de minute sau mai mult. În timp ce Malwarebytes scanează, puteți vedea câte fișiere sau obiecte software-ul a scanat deja și câte dintre acele fișiere le-a identificat fie ca fiind malware sau ca fiind infectate cu programe malware. Dacă Malwarebytes dispare automat după ce începe scanarea și nu va mai fi redeschis, probabil că aveți un rootkit sau altă infectare profundă care va ucide automat scanerele pentru a împiedica eliminarea acestora. Deși puteți încerca câteva trucuri pentru a obține această tehnică rău intenționată, este recomandat să reinstalați Windows după copierea fișierelor (așa cum sa discutat mai târziu), având în vedere timpul și efortul pe care ar trebui să-l cheltuiți pentru a bate malware-ul. După ce scanarea este finalizată, Malwarebytes vă va afișa rezultatele. Dacă software-ul dă sistemului dvs. o notă curată de sănătate, dar tot credeți că sistemul dvs. a achiziționat ceva malware, luați în considerare rularea unei scanări personalizate cu Malwarebytes și încercarea altor scanere menționate mai devreme. Dacă Malwarebytes găsește infecții, vă va arăta ce sunt atunci când scanarea este completă. Faceți clic pe butonul Eliminați selectat din stânga jos pentru a scăpa de infecțiile specificate. Malwarebytes vă poate solicita să reporniți PC-ul pentru a finaliza procesul de eliminare, pe care ar trebui să-l faceți.




Dacă problemele persistă după ce ați executat scanarea amenințărilor și ați găsit și eliminați fișiere nedorite, luați în considerare rularea completă a scanării cu Malwarebytes și celelalte scanere menționate mai devreme. Dacă malware-ul pare să dispară, executați o scanare completă cu programul antivirus în timp real pentru a confirma rezultatul.

Pentru a descarca programul Antivirus MalwareBytes dati click pe butonul de download de mai jos.

In speranta ca acest tutorial va fost de ajutor vreau sa va rog sa sustineti acest site printr-un like pe pagina oficiala -GhidSoft.TK -aici :https://www.facebook.com/GhidIT.Romania/ si sa va abonati si la canalul meu de Youtube ,unde postez tutoriale video legate de domeniul IT aici :https://www.youtube.com/c/AdrianBlogs. Va multumesc mult ca m-ati urmarit si va astept si data viitoare cu noi articole din domeniul IT.

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu