GHIDSOFT.RO

Robotica ,Electronica & Programare | Tutoriale Video & Audio

Aboneaza-te Pentru Actualizari Gratuite!

Aboneaza-te !

Cum accesezi Control Panel cu un simplu ”click dreapta”, folosind Regedit

Dacă singurul lucru pe care vi-l doriți este să adăugați Control Panel la click dreapta, intrați în editorul de regiștri din Windows apăsând pe Windows + R și tastând Regedit în fereastra care apare. Confirmați cu Enter. În noua fereastră, folosind structura arborescentă din partea stângă, navigați până la HKEY_CLASSES_ROOT\ Directory\ Background\ shell. Faceți click dreapta pe Shell și optați pentru New – Key. Introduceți ca nume pentru noua cheie Control Panel. Acesta va fi textul care va apărea în meniul contextual, în cazul în care vreți să fiți mai aventuroși și să tastați altceva. Repetați procedura, faceți click dreapta pe Control Panel și optați din nou pentru New – Key, cu mențiunea că, de această dată, veți tasta ”command” fără ghilimele. Faceți click pe cheia proaspăt creată, la fel ca în imaginea de mai sus și faceți dublu click pe cheia (Default) din partea dreaptă a ecranului. Fără ghilimele sau spații suplimentare, în noua fereastră cu titlul Edit String tastați ”rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL”. Confirmați modificarea cu Ok.
Control Panel click dreapta meniu contextual done
Control Panel click dreapta meniu contextual doneÎnchideți Regedit și faceți un click dreapta pe desktop. Modificarea făcută de voi în regiștri ar trebui să apară imediat. Dacă vreți să ștergeți Control Panel din meniul contextual, intrați din nou în Regedit și ștergeți cheia Control Panel creată manual anterior.
Pentru a adăuga orice alte programe în meniul contextual din Windows, repetați pașii de mai sus, tastați numele programului cu pricina în locul Control Panel, iar când ați făcut dublu click pe stringul (Default) din partea dreaptă a ferestrei, tastați calea către programul pe care vreți să-l accesați.

Distribuie:

3 comentarii: