GHIDSOFT.RO

Robotica ,Electronica & Programare | Tutoriale Video & Audio

Aboneaza-te Pentru Actualizari Gratuite!

Aboneaza-te !

Cum se face un stick USB bootabil cu orice sistem de operare.

Explicatie IT - Tutorial Video In Romana *** Calitate -720P  -Cum se face un stick USB bootabil cu orice sistem de operare.

Salut si bine v-am regasit la un nou articol din domeniu IT . Astazi am sa va vorbesc despre cum puteti sa pune-ti un sistem de operare ( un windows ) pe stick.Pentru a pune un sistem de operare pe un stick vom avea nevoie de: un stick ,o arhiva cu sistemul de operare sau o imagine ISO a windows-ului si de un program cu care vom pune windows-ul pe stick.Dupa cum bine stiti atunci cand vine vorba sa punem un windows pe stick inseamna ca avem probleme cu PC si suntem nevoiti sa reinstalam windows-ul pe PC nostru . Pentru a putea pune un sistem de operare de pe stick trebuie ca m-ai intai sa facem stick-ul bootabil care necesita instalarea anumitor programe pentru realizarea acestui lucru ulterior sa punem windows-ul pe stick, insa astazi am sa va prezint un program cu care putem sa facem un stick bootabil si sa punem windwos -ul pe el. Programul despre care va am sa va vorbesc se numeste Rufus ,acesta este un program foarte simplu si usor de folosit si mi-se pare alegerea potrivita atunci cand vine vorba de a pune un windows pe stick.Rufus este un utilitar care ajuta la formatarea si crearea de drive-uri USB bootabile ,este un utilitar gratuit in plus ce imi place foarte mult la acest program este ca ofera si o versiune portabila care poate fi folosit pentru urmatoarele actiuni:
a crea medii de instalare USB din ISO-uri bootabile ;
a lucra pe un computer care nu are un sistem de operare instalat;
 a rescrie un BIOS sau orice alt software DOS;
 a executa utilitare low level; Acestea fiind spuse haide-ti sa revenim la subiectul nostru .Dupa ce a-ti descarcat si instalat acest program lucrurile devin foarte simple .
 Pentru a pune un windows pe stick facem urmatorii pasi :
 1.Introducem stick-ul in unitate si deschidem programul Rufus
 2.Dupa ce a-ti deschis programul o sa va apara o fereastra in care v-or apare informati despre stick-ul dvs .
3.In dreptul optiuni "Create a bootable disk using " vom selecta "ISO Image" .
4.Mergem si dam click pe imaginea cu un CD din dreptul optiuni anterioare si ni se va deschide o fereasatra noua .
5. Dupa ce s-a deschis noua fereastra mergem si selectam arhiva ISO cu sistemul de operare pe ea,dupa care dam click pe butonul Open ..
6.Dupa ce a-ti selectat arhiva ISO dati click pe butonul Start si asteptati cateva minute pana cand se termina de incarcat aceea bara verde ,dupa care puteti iesi din program si in acest moment aveti un sistem de operare( windows ) pe stick-ul dvs.

Click pe butonul Windows pentru a descarca programul Rufus>>



►Urmariti si tutorialul de mai jos daca intampinati probleme si daca va placut acest articol va invit sa va abonati la canalul meu de youtube aici:>> Youtube




Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu