GHIDSOFT.RO

Robotica ,Electronica & Programare | Tutoriale Video & Audio

Aboneaza-te Pentru Actualizari Gratuite!

Aboneaza-te !

Cum pot rula un fișier din MS-DOS?

Pentru a executa sau rula un fișier din MS-DOS, trebuie să executați un fișier executabil , care sunt fișiere .exe , .bat sau .com . Dacă nu sunteți sigur ce fișiere din directorul curent sunt fișiere executabile, utilizați comanda dir de mai jos la promptul MS-DOS pentru a lista fișierele .exe. Puteți înlocui fișierul .exe cu .bat sau .com pentru a vedea acele fișiere din directorul curent .

Dir * .exe
După ce ați determinat numele fișierului executabil pe care doriți să îl executați, tastați numele fișierului executabil la promptul MS-DOS. De exemplu, dacă fișierul executabil este game.exe, introduceți "game" în linia de comandă.
Dacă nu vedeți fișierul pe care doriți să îl executați sau dacă primiți o eroare, cum ar fi "comanda inexistenta sau numele fișierului nu este gasit", este posibil ca fișierul să nu fie în directorul curent . Deplasați-vă la directorul fișierului executabil și rulați din nou comanda.
De exemplu, să presupunem că ați descărcat fișierul executabil game.exe și se află pe desktop-ul Windows . Folosind comanda "cd" , puteți comuta la directorul desktop tastând o comandă similară exemplului de mai jos. In momentul de fata dvs. va aflati in partitia C adica in C:\>.Folosind comanda dir /b veti vedea directoarele curente .
cd users\ nume_utilizator \ desktop
Sau, dacă sunteți deja în directorul de nume de utilizatori al documentelor și setărilor, puteți tasta comanda de mai jos.
cd desktop
Odată ce în directorul cu tipul executabil numele executabilului.
joc
În cele din urmă, este important să înțelegeți că atunci când rulați un fișier executabil dintr-un shell MS-DOS (care rulează MS-DOS în Windows), programul va utiliza în continuare Windows pentru a rula. Dacă doriți să executați alte tipuri de fișiere, puteți utiliza comanda de pornire MS-DOS și tastați start <name_of_file> , unde <name_of_file> este numele fișierului

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu