GHIDSOFT.RO

Robotica ,Electronica & Programare | Tutoriale Video & Audio

Aboneaza-te Pentru Actualizari Gratuite!

Aboneaza-te !

Cum se face un Live CD cu Windows 7

Image result for Make_PE3

Daca data trecuta am vorbit despre ce este acela un Live CD si la ce ne poate ajuta acesta in articolul de astazi am sa va vorbesc despre cum putem sa facem un Live CD. Daca nu a-ti vazut articolul de data trecuta unde am vorbit despre Live CD- uri va invit sa da-ti click aici pentru mai multe detalii.  > Live CD 🎓. In acest articol am sa va prezint cu se face un Live CD cu windows 7.


🎓 
Pentru asta vom avea nevoie de programul cu care putem face imaginii ISO cu Windows 7, utilitarul Make_PE3

Pentru a face un Live CD vom avea nevoie de :
  -Make_PE3
  -Imagine ISO cu Windows-ul sau un DVD cu windows
  -Un program de inscriptionare DVD/CD sau pe un Stick USB.

Dupa ce a-ti descarcat programul Make_PE3 si la mergeti si rulati fisierul Make_PE3.exe.
In interfata sa selectati locatia folderului cu fisierele de instalate Windows 7 pe care le extrageti in imaginea ISO apoi da-ti click pe GO. Imaginea in format ISO va fi creata in unul din folderele win7pe_amd64 sau win7pe_x86 in functie de arhitectura imaginii windows aleasa.

   În continuare, puteți inscripționa un CD sau un stick USB cu această imagine de pe care să boot-ați. Acesta este modul cel mai simplu de a crea un mediu boot-abil, respectiv un live CD, foarte util pentru accesarea hard disk-ului și recuperarea datelor în cazul în care sistemul de operare nu mai boot-ează.  

În folderul Make_PE3 aveți versiunea portabilă a ImgBurn. Dacă doriți, aveți posibilitatea de a adăuga diverse programe portabile, alături de cele integrate, respectiv cele aflate în folderul din locația Make_PE3MULTIPStartProgs. Executabilul PStart din folderul cu același nume vă oferă posibilitatea adăugării de programe portabile așa cum se vede în imagine, apoi editarea fișierului în format XML. Apoi, conținutul folderului MULTI îl veți copia în rădăcina stick-ului USB, după inscripționarea sa. 

Trebuie să menționez că, cu cât veți adăuga mai multe programe portabile în imagine, cu atât va crește și dimensiunea sa. Vă recomand să adăugați numai strictul necesar, neavând rost să o încărcați inutil. În fond este un simplu live CD, nu un sistem de operare „full options”!
 Un mod simplu de a adăuga câteva programe pe desktop-ul Windows 7, este plasarea respectivelor programe portabile în locația: 

Make_PE3PE3_modPE3_addx86UsersDefaultDesktop pentru Windows 7 x86 Make_PE3PE3_modPE3_addamd64UsersDefaultDesktop pentru Windows 7 x64 

Dar, înainte de orice, dacă ați creat imaginea așa cum am prezentat mai sus, ștergeți-o, apoi reluați procesul pentru integrarea programelor dorite.

Mai multe detalii despre cum se face un Live CD va invit sa vizionati tutorialul  de mai jos si daca va placut acest articol va invit sa va abonati la canalul meu de youtube unde postez tutoriale din domeniul IT > aici ! < si sa distribuiti pe facebook acest articol :) 



    🎓   NU UITA SA TE ABONEZI LA CANALUL MEU DE YOUTUBE  🎓


Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu