GHIDSOFT.RO

Robotica ,Electronica & Programare | Tutoriale Video & Audio

Aboneaza-te Pentru Actualizari Gratuite!

Aboneaza-te !

Cum creezi, măreşti si redenumesti o partiţie in windows


Cum creezi, măreşti si redenumesti o partiţie in windows 

  Se pare că este foarte dificil pentru utilizatori să partiționeze unitatea hard disk, dar nu vă faceți griji, instrumentul de gestionare a discurilor Windows 10 și software-ul pentru partiții gratuite terțe, cum ar fi AOMEI Partition Assistant Standard, vă vor ajuta să partiționați hard diskul cu ușurință și în siguranță. Aplicatia o poti descarca de mai jos .

De ce trebuie să partiționați un hard disk în Windows


De obicei, există o singură partiție pe hard disk, care este realizată de producătorii de calculatoare. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor Windows 10 vor crea mai multe partiții dacă există o singură partiție sau un drive C: pe hard disk. De ce au nevoie de mai multe partiții?

În ceea ce privește majoritatea utilizatorilor, există două motive esențiale. Unul dintre motive este faptul că computerul dvs. poate fi atacat de virus într-o zi, în cazul în care acest dezastru se întâmplă pe partiția dvs. și ați format partiția. Ce se va intampla? Dacă pe hard disk a fost o singură partiție, toate datele vor fi șterse după formatare. Nimeni nu vrea ca acest lucru să existe în viața lui, deci sunt necesare mai multe partiții pentru a stoca lucruri diferite sau pentru a face backup .

Un alt motiv este că vă puteți separa sistemul de operare, programele și datele. În acest fel, este mai convenabil pentru dvs. să vă gestionați diferitele date. Ce este mai important este că, dacă într-o zi sistemul dvs. este prăbușit, trebuie doar să reinstalați sistemul; Programele sau datele stocate în alte partiții sunt încă în siguranță.

În afară de cele două motive menționate mai sus, unii utilizatori partiționează hard disk datorită faptului că doresc să aibă mai multe sisteme de operare pe același computer sau se tem că prea multe lucruri din aceeași partiție vor scădea viteza computerului. Indiferent de motivul care le face să partiționeze hard drive-ul în Windows 10, nu există nicio îndoială că aceasta este o alegere înțeleaptă pentru ei.

Cum se partiționează un hard disk în Windows

Disk Management este un instrument construit în toate versiunile Windows pentru a gestiona partițiile de hard disk, cum ar fi crearea, ștergerea și formatarea partițiilor, schimbarea literei de unitate, micșorarea volumului, extinderea volumului și efectuarea altor sarcini legate de disc.

Dacă nu aţi alocat spaţiu suficient partiţiei C când aţi instalat Windows-ul, dacă nu aţi creat câte partiţi doreaţi la aceeaşi instalare, iar acum doriţi să modificaţi aceste aspecte pentru a îndreptat erorile, tot ce aveţi de făcut este să daţi Click dreapta pe 
My Computer - Manage - Disk Management  (sau scrieti in casuta de cautare cuvantul disk)  şi aici vă va apărea panoul cu toate partiţiile create şi ne create (spaţiu ne alocat, dacă este cazul) pentru a face modificări asupra unei partiţi daţi click dreapta pe ea şi alegeţi din meniul apărut ce anume vreţi să faceţi.


Click dreapta pe partiţia care dispune de spaţiul liber - Shrink Volume - alegem cât spaţiu dorim să aibe noua partiţie - Shrink acum click dreapta pe spaţiul nou creat (marcat cu verde ca fiind ne alocat) - New Simple Volume - Next - Next - îi atribuim o literă - Next - În daţi un nume - Next asta a fost tot


Pasul 1: Pentru a partiționa hard diskul Windows 10, să începem să deschideți instrumentul Disk Management în Windows 10. Cea mai ușoară cale este să faceți clic dreapta pe Start Menu și să selectați "Disk Management".

Pasul 2: Selectați unitatea pe care doriți să o partiționați. Faceți clic dreapta pe o partiție (aici este D: drive) și selectați "Shrink Volume".

Pasul 3: În fereastra pop-up, puteți modifica spațiul pentru a se micșora. Apoi faceți clic pe "Shrink".


Pasul 4: După Pasul 3, veți găsi un spațiu nealocat în spatele sistemului D. Apoi, dați clic dreapta pe el și selectați "New Simple Volume" și urmați asistentul pentru a formata și a crea o nouă partiție.

Note: Spațiul nealocat creat prin micșorarea unei partiții poate fi folosit numai pentru a crea noi partiții. Nu puteți să-l utilizați pentru a extinde volumul. De aceea este posibil să găsiți "Disk Management extend volume greyed out ".

Cum măreşti/micşorezi partiţia C in windows 7/XP/Vista

Click dreapta pe My Computer - Manage - Disk Management aici identificăm partiţia care are mai mult spaţiu liber şi pe care îl vom aloca partiţiei C. Click dreapta pe partita de unde luăm spaţiu (De exemplu partitia D) - Shrink Volume - şi scrieţi în căsuţa spaţiul care să fie alocat partiţie C.- Extend Volume - Next - Next - Finish
 Gata asta a fost  La fel faceţi şi dacă vreţi să micşoraţi partiţia C - Shrink Volume şi alocaţi spaţiu altei partiţi.

 Pentru a redenumi o partitie Click  pe My Computer-Selectati partitia pe care vreti sa o redenumiti -Click dreapta pe aceasta si selectati optiunea Rename

Daca crezi ca acest articol a fost interesant si ti-a fost de ajutor atunci te invit sa il distribui pe facebook si sa imi spui in comentarii cat de mult te-a ajutat . Daca vrei sa vezi mai multe articole din domeniul IT atunci lasa un like pe pagina oficiala de facebook aici :  https://www.facebook.com/GhidIT.Romania/ si un subscribe pe canalul meu de youtube aici: https://www.youtube.com/c/AdrianBlogs , unde prezint tutoriale video despre calculator , programare si cam tot ce tine de tehnologie . Daca intampini probleme atunci lasa un mesaj in rubrica de comentarii de mai jos si daca imi sta in putere am sa te ajut cu cea mai mare placere. Iti multumesc mult ca m-ai urmarit si te astept si data viitoare cu noi articole din domeniul IT.


Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu